Start pagina | Spaanse taal cursussen | Spaanse Cultuur | Folder | Inschrijven | English

16-05-2008  
Spaans leren
Over de E.I.
Waarom Spaans leren?
Waarom E.I.?
Gratis folder
Nu inschrijven!
Bestemmingen  E.I.
Alcalá de Henares, Spanje
Salamanca,  Spanje
Málaga, Spanje
San Rafael, Costa Rica
Tamarindo, Costa Rica
Cuernavaca, Mexico
Cursus Spaans
Speciale aanbiedingen
Cursus Spaans
Huisvesting
Activiteiten / Excursies
Prijzen en Data
Services
Instap toets
E.I.
Video
Foto album
Aanbevelingen
Nieuwsbrief
Contact
Downloads
Informatie
Visa
University credits (V.S.)
Zweedse studenten - CSN
Bildungsurlaub
Medewerkers E.I.
Agentschappen E.I.
Universiteiten en scholen
Huisvesting
 Spanje  Costa Rica  Mexico
 

Huisvesting in Costa Rica

De juiste woonplaats is erg belangrijk om meer ervaring op te doen met de Spaanse taal, bijna net zo belangrijk als de Spaanse les van de leraren. Om deze reden zijn de gastgezinnen met veel zorg geselecteerd en brengen we de gezinnen regelmatig een bezoekje. E.I. Costa Rica kan één van de volgende reserveringen voor u maken: Een gastgezin of een kamer in een studenten appartement.

Maak uw keuze uit deze twee opties, deze zorgen voor een unieke aanvulling op uw Spaanse talencursus.
Gastgezin | Studenten appartement


 Huisvesting in een gastgezin

Kies voor het verblijf bij één van de door de E.I. geselecteerde gastgezinnen en wordt opgenomen in de Costa Ricaanse cultuur en leefwijze, profiteer hiervan doordat er non stop met de Spaanse taal geoefend kan worden. Bijna alle studenten kiezen ervoor gedurende hun periode in het buitenland bij een gastgezin te verblijven. Dit in ieder geval de eerste weken van hun verblijf. De families zijn met zorg gekozen en worden regelmatig door ons bezocht. Ook hechten wij veel waarde aan de feedback die wij ontvangen van studenten.

Voordelen van het verblijf in een gastgezin

wonen bij een gastgezin in Costa Rica De beste manier om een land snel te leren kennen is door te wonen bij een gastgezin, ook leert men op deze manier de Spaanse taal op een natuurlijke manier het snelst te spreken. Het dagelijkse contact met de familie zorgt ervoor dat u de typische Costa Ricaanse gewoontes leerdt kennen. In korte tijd zal u ook de uitdrukkingen over nemen en spreekt u het Spaans van alledag. U geniet van de gezellige vriendschappelijke omgeving die het gezin te bieden heeft, maar wel met alle vrijheid doordat u gewoon uw eigen sleutel van het huis heeft. De gastgezinnen wonen allemaal dicht bij de talenschool. Op loopafstand of een paar minuutjes met de bus.

Voor meer informatie over wonen in een gastgezin, klik hier.

Inbegrepen bij de prijs van een gastgezin

  • In San Rafael: Één of tweepersoonskamer ( het  is mogelijk een tweepersoonskamer te reserveren, als twee studenten samen reizen).  Één of tweepersoonskamer met eigen badkamer.
  • In Tamarindo: Éénpersoonskamer
  • Half pension - 2 maaltijden per dag, ontbijt en avond eten. (De studenten eten gewoonlijk tussen de middag op het talen instituut).
  • Vervoer service vanaf het vliegveld San Jose naar het gastgezin (Alleen in San Rafael).
  • Lakens en dekens ( handdoeken zelf meenemen voor San Rafael, in Tamarindo wordt je daarin voorzien).
  • Het wassen van kleding.
  • Persoonlijke details ( te denken valt aan alergien, speciale dieeten etc) Geef deze aan op het inschrijfformulier zodat hier tijdig rekening mee gehouden kan worden. Mocht u er nog vragen over hebben neem dan contact met ons op.

 Huisvesting in een Appartement

Als u liever in een appartement woont met andere internationale studenten, is het mogelijk een kamer te huren in een studenten appartement.

In San Rafael zijn de appartementen gunstig gelegen ten opzichte van de talenschool, op 1 tot 4 km afstand.

De school in Tamarindo heeft appartementen in de schoolkampus tot zijn beschikking. Belangrijk: Om in aanmerking te komen voor zo´n kamer, is het nodig dat je je vroegtijdig inschrijft! Want de appartementen zijn al snel bezet!

Voordelen van het "zelfstandig wonen"

Studenten appartement in Costa Rica Wonen in een appartement met andere internationale studenten, heeft als voordeel dat men snel mensen leert kennen en vele verschillende culturen en gewoontes meemaakt van dichtbij. Deze internationale vriendschappen zullen zeer belangrijk zijn voor de rest van je leven.

De appartementen zijn volledig gemeubileerd en zijn voorzien van een compleet uitgeruste keuken en badkamer. Het zijn geen luxe appartementen maar alles wat nodig is is aanwezig: Televisie, keuken, koelkast en wasmachine. Men moet zelf handoeken en lakens meebrengen.

Meer informatie over wonen in studenten appartementen, klik hier.

Inbegrepen bij de prijs van het wonen in een studenten appartement

  • In San Rafael: Één of twee persoonskamer ( het is mogelijk tweepersoonskamers te reserveren als studenten samen reizen) appartment in Tamarindo
  • In Tamarindo: Gedeeld gebruik van keuken en andere gezamelijke ruimtes.

Een indruk van de kosten van levensonderhoud als men in een appartement verblijft:

Het kopen van eten in een winkel of in een restaurant

Om u een beeld te geven van de kosten, hebben we een kort overzicht gemaakt van De prijzen van eten, transport en uitgaan (zodat u de prijzen met uw eigen land kunt vergelijken).

 

Spaanse cultuur
Don Quijote de la Mancha
Spaanse literatuur
Provincies en steden
Spaanse feesten
Spaanse clichés
Internationaal bekende Spanjaarden
Spaanse keuken
Plaza Mayor Salamanca
Gids van...
Cursus Spaans
Spanje
Málaga
Costa Rica
México