Start pagina | Spaanse taal cursussen | Spaanse Cultuur | Folder | Inschrijven | English

16-05-2008  
Spaans leren
Over de E.I.
Waarom Spaans leren?
Waarom E.I.?
Gratis folder
Nu inschrijven!
Bestemmingen  E.I.
Alcalá de Henares, Spanje
Salamanca,  Spanje
Málaga, Spanje
San Rafael, Costa Rica
Tamarindo, Costa Rica
Cuernavaca, Mexico
Cursus Spaans
Speciale aanbiedingen
Cursus Spaans
Huisvesting
Activiteiten / Excursies
Prijzen en Data
Services
Instap toets
E.I.
Video
Foto album
Aanbevelingen
Nieuwsbrief
Contact
Downloads
Informatie
Visa
University credits (V.S.)
Zweedse studenten - CSN
Bildungsurlaub
Medewerkers E.I.
Agentschappen E.I.
Universiteiten en scholen

 Stad  Centrum E.I.  Activiteiten en Excursies  Ziektekosten verzekring  Aankomst  Cursussen
 

Aankomst in Salamanca

 

Transport service - Salamanca

Het vervoer naar uw huisvesting is nog nooit zo makkelijk geweest als met de Transport service van de Escuela Internacional.

Deze service is mogelijk vanaf het vliegveld Madrid Barajas.

Als u heeft gevraagt om transport service, zal een vertegenwoordiger van de Escuela Internacional u op wachten op het vliegveld bij de aankomsthal. Zij zullen een bord bij zich hebben waarop Escuela Internacional of de naam van de student staat. Deze persoon zal u van het vliegveld naar het busstation brengen, en hier een kaartje kopen voor de bus naar Salamanca en u vertellen waar en hoelaat op de bus te stappen.

Er vertrekken vanaf 8 uur tot 22 uur ieder uur bussen van Madrid naar Salamanca.
Zie vertrektijden bussen.

Het is belangrijk rekening te houden met de bustijden wanneer u uw vlucht boekt.
We raden je aan een vlucht te boeken die voor 20.00 in madrid aankomt en een vlucht die na 12.00 uur vertekt uit Madrid.
Voor het geval dat u laat aankomt in Madrid raden wij u aan om bij het Hotel Husa Chamartín te overnachten, dit bevindt zich in het zelfde gebouw als het Chamartín station. Volgende ochtend kunt u het trein nemen naar Salamanca. Vertrekt uw vlucht voor 12 uur dan is het mogelijk dat u de nacht voor uw vlucht in Madrid moet overnachten. Wij hebben een lijst met Hotels in Madrid die wij in deze situatie kunnen aanraden.

Bij aankomst in Salamanca zal een vertegenwoordiger van de school u opwachten en naar uw huisvesting brengen. Als u in een studentenflat gaat wonen zal onze vertegenwoordiger u de sleutels overhandigen.

Als u gebruik wilt maken van deze service, is het belangrijk dat u ons zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens doorgeeft. De E.I. moet deze gegevens op zijn minst één week voor aankomst hebben om het vervoer te kunnen organiseren.

Als er op de dag van uw vlucht er een verandering plaatsvindt op het laatste moment, u de vlucht mist of een vertraging heeft, belt u dan alstublieft naar ons spoednummer om ons de veranderingen door te geven. Dan kunnen wij de plannen voor de vervoer service wijzigen. Als u de E.I. niet kunt bereiken voor uw aankomst in Spanje en onze vertegenwoordiger niet op het vliegveld aanwezig is om u op te halen, bel dan ons spoednummer:
 

Clanbeveling voor de ouders/ verzogers van minderjarige studenten, die gebruik willen maken van ons aanbod om het transport vanaf het vliegueld naar de stad van bestemming te regelen.

Veel vliegtuigmaatschappijen bieden een service voor minderjarige passagiers. Deze service houdt hulp en gezelschap tijdens de reis in.
Indien u gebruik wil maken van deze service, dient u dit tijdig aan te geven.
Aan degenen die van deze service gebruik gaan maken wordt aangradeb om ook op ons aanbod, om de reis vanaf het vliegueld naar de stad van bestemming te regelen, in te gaan.
Op deze manier kan de stewardess van de vliegtuig maatschappij gezelschap bieden tijdens de reis en helpen bij het zoecken naar onze vertegenwoordiger, die uw kind op zal wachten bi aankomst op het vliegueld.
Als u evoor gekozen heeft ook gebruik te maken van ons aanbod op de terugreis naar het vliegueld, zal onze vertegenwoordiger uw kind overdragen aan de stewardess van de terugreis geen gebruik maakt van de service van de vliegtuigmaatschappij, zal onze vertegen. Woordiger uw kind vergezellen naar het vliegueld en helpen tot de douane.
Het is dus niet mogelijk dat onze vertegen woordiger uw kind vergezeld tot net laatste moment voor vertrek.


Telefoonnummer spoedgevallen, Escuela Internacional Salamanca: 639 16 16 45 of 605 55 19 58

E.I. CentrumVliegveldPrijzen
 Aankomst Terugreis
SalamancaBarajas, Madrid € 98€ 98


Als men met twee personen gezamelijk inschrijft en tegelijk aankomt in Spanje, heeft de tweede persoon een korting van 50% op de prijs van de vervoersservice. Dit geldt voor zowel de heen als terugreis.

Hoe zelfstandig te reizen


Als u liever op eigen voorziening naar uw eindbestemming reist kunnen wij u  informatie bieden om u te helpen op uw bestemming te komen. Als u bij een gastgezin gaat verblijven is het belangrijk ze op de hoogte te brengen van het tijdstip van uw aankomst, zodat zij op dat tijdstip thuis aanwezig zijn. Als u zich bij ons inschrijft ontvangt u de studenten handleiding waarin u uitgebreide informatie vindt.

U kunt vanaf Madrid naar Salamanca reizen per trein of bus. We raden de bus aan, deze rijdt vaker dan de trein. Deze gaat maar 5 keer per dag.

 

Handige woordjes en zinnen
 

Hoe te reizen naar het "Estación Sur" busstation

Vanaf het vliegveld Madrid | Vanaf andere plaats in Madrid


Vanf het vliegveld in Madrid

Per taxi
Neem direct een taxi vanaf het vliegveld naar het "Estación Sur" Auto-Res busstation in Madrid. Het busstation bevindt zich op Calle Méndez álvaro. De reis duurt ongeveer 30 minuten. Wat te doen bij aankomst op het busstation.

Taxi vanaf het vliegveld naar Auto-Res 20 tot 35 €
Totaal kosten reis vliegveld Auto-Res20 tot 35 €


Per  Metro
Er is een metro station in de Terminal 2 of 4 van het vliegveld (nummer 8, roze lijn). Na het ophalen van de bagage moet u de borden volgen naar de Metro. Bij aankomst in
terminal 4 kan je een gratis vliegveld bus (AENA) nemen naar terminal 2. Iedere 3 minuten vertrekt er een bus. Op de website van het vliegveld van Madrid kan je zien in welke terminal je aankomt. www.aena.es

Vanaf het Barajas Metro station moet u de metro nemen naar Nuevos Ministerios. Dit is de laatste stop van lijn 8 (roze). Vanaf Nuevos Ministerios neemt u de lijn 6 (grijs) tot de halte Méndez Álvaro. Zie de metro kaart. Volg hier de borden richting "Terminal de Autobuses de Largo Recorrido".

 

 


Bij aankomst in het busstation "Estación Sur" Auto-Res, koop een kaartje naar Salamanca. Er zijn normale bussen die bij verschillende haltes stoppen onderweg naar Salamanca en de reis duurt 3 uur en 15 minuten. Ook zijn er express bussen en dan duurt de reis 2 uur en 30 minuten. Zie prijzen hieronder. Zie vertrektijden bussen Madrid-Salamanca.

Bij aankomst in Salamanca, kunt u een taxi nemen om direct naar uw huisvesting te gaan. Er is een taxi standplaats tegenover het busstation of u kunt bellen.
Telefoonnummer van de Tele-Taxi in Salamanca: 923 25 00 00

Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Goya voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Salamanca ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal.


1 metrokaartje (Aeropuerto-Méndez Álvaro) 2,00 €
Buskaartje Madrid naar Salamanca (Normaal / Express)11,25 - 17,00 €
Taxi vanaf busstation 3,00 - 6,00 €
Totaal kosten reis naar Salamanca per bus15,25 - 24,00 €


Vanaf een andere plaats in Madrid

Per Taxi
U kunt een taxi nemen vanaf ieder punt in Madrid naar het busstation "Estación Sur" Auto-Res. De duur en de prijs van de reis verschillen per afstand. De bus station bevindt zich op Calle Méndez Álvaro. Afstand en prijs van de reis hangt van de vertrekpunt af.
Wat te doen bij aankomst op het busstation.

Per Metro
Ga per metro vanaf ieder station van lijn 6 (grijs) naar de halte´Méndez Álvaro. Als u op het metro station aankomt, volg hier de borden richting de busstation Metro to the bus station " Terminal de Autobuses de Largo Recorrido". Zie hiervoor de Metro map.
 
Er zijn normale bussen die onderweg bij verschillende haltes stoppen en de reis duurt 3 uur en 15 minuten. Ook hier zijn er express bussen en dan duurt de reis 2 uur en 30 minuten. Zie prijzen hieronder. Zie vertrektijden bussen Madrid-Salamanca.

Bij aankomst in Salamanca, kunt u een taxi nemen om direct naar uw huisvesting te gaan. Er is een taxi standplaats tegenover het busstation of u kunt bellen naar taxi.
Telefoonnummer van de Tele-Taxi in Salamanca: 923 25 00 00

Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Goya voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Salamanca ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal.

1 metro kaartje (Madrid vliegveld- Méndez Álvaro) 2,00 €
Buskaartje van Madrid naar Salamanca (Normaal / Express)11,25 - 17,00€
Taxi vanaf busstation3,00 - 6,00 €
Totaal kosten reis naar Salamanca per bus16,25 - 25,00 €


Hoe te reizen naar het trein station

Vanaf het vliegveld in Madrid | Vanaf andere plaats in Madrid


Vanaf het vliegveld in Madrid

Per  Taxi
Neem direct vanaf het vliegveld een taxi naar het treinstation Chamartín in Madrid. De reis duurt ongeveer 30 minuten. Wat te doen op het treinstation Chamartín.

Taxi vanaf vliegveld naar treinstation Chamartín 25 tot 30 €
Totaal kosten  naar treinstation Chamartín25 tot 30 €


Per Metro
Er is een metro station in de Terminal 2 van het vliegveld. Na het ophalen van de bagage moet u de borden volgen naar de Metro. Bij aankomst in
terminal 4 kan je een gratis vliegveld bus (AENA) nemen naar terminal 2. Iedere 3 minuten vertrekt er een bus. Op de website van het vliegveld van Madrid kan je zien in welke terminal je aankomt. www.aena.es

Zie de metro kaart.
U moet de metro nemen naar Nuevos Ministerios.Dit is de laatste stop van lijn 8. Hier neemt u de metro lijn 10 (blauw) naar  Chamartín. Het metro station is in het treinsation, u hoeft dus alleen maar de borden te volgen naar de trein.Er zijn 5 treinen per dag van Madrid naar Salamanca. De reis duurt ongeveer 2 en een half uur.Zie vertrektijden trein

Bij aankomst in Salamanca, kunt u een taxi nemen om direct naar uw huisvesting te gaan. Er is een taxi standplaats tegenover het busstation of u kunt bellen.
Telefoonnummer van de Tele-Taxi in Salamanca: 923 25 00 00

Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Goya voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Salamanca ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal

1 metrokaartje (Aeropuerto-Chamartín) 2,00 €
Treinkaartje Madrid - Salamanca15,85 €
Taxi 3,00 - 6,00 €
Totaal kosten reis per trein20,85 - 23,85 €


Vanaf andere plaatsen in Madrid

Per Taxi
U kunt een taxi nemen vanaf ieder punt in Madrid naar het treinstation Chamartin. De duur en prijs van de reis verschillen per afstand.
 

Per Metro
Ga per metro naar lijn 10 (blauw) Stap uit bij de halte Chamartín. Het metro station is in het treinsation, u hoeft dus alleen maar de borden te volgen naar de treinen.
See the Metro map.

Er zijn 5 treinen per dag van Madrid naar Salamanca. De reis duurt ongeveer twee en een half uur. Zie vertrektijden trein

Bij aankomst in Salamanca, kunt u een taxi nemen om direct naar uw huisvesting te gaan. Er is een taxi standplaats tegenover het busstation of u kunt bellen.
Telefoonnummer Tele-Taxi  Salamanca: 923 25 00 00

Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Goya voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Salamanca ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal

1 metrokaartje (Madrid-Chamartín) 2,00 €
Treinkaartje Madrid - Salamanca15,85 €
Taxi 3,00 - 6,00 €
Totaal kosten reis per Trein20,85 - 23,85 €

Spaanse cultuur
Don Quijote de la Mancha
Spaanse literatuur
Provincies en steden
Spaanse feesten
Spaanse clichés
Internationaal bekende Spanjaarden
Spaanse keuken
Plaza Mayor Salamanca
Gids van...
Cursus Spaans
Spanje
Málaga
Costa Rica
México
Gids van Salamanca