Start pagina | Spaanse taal cursussen | Spaanse Cultuur | Folder | Inschrijven | English

16-05-2008  
Spaans leren
Over de E.I.
Waarom Spaans leren?
Waarom E.I.?
Gratis folder
Nu inschrijven!
Bestemmingen  E.I.
Alcalá de Henares, Spanje
Salamanca,  Spanje
Málaga, Spanje
San Rafael, Costa Rica
Tamarindo, Costa Rica
Cuernavaca, Mexico
Cursus Spaans
Speciale aanbiedingen
Cursus Spaans
Huisvesting
Activiteiten / Excursies
Prijzen en Data
Services
Instap toets
E.I.
Video
Foto album
Aanbevelingen
Nieuwsbrief
Contact
Downloads
Informatie
Visa
University credits (V.S.)
Zweedse studenten - CSN
Bildungsurlaub
Medewerkers E.I.
Agentschappen E.I.
Universiteiten en scholen
leer Spaans in Alcala de Henares

 Stad  Centrum E.I.  Activiteiten en Excursies  Ziektekosten verzekering  Aankomst  Cursussen
 

Aankomst in Alcalá de Henares

 

Transport service - Alcalá de Henares

vliegveld Madrid, Barajas Het vervoer naar uw huisvesting is nog nooit zo makkelijk geweest als met de Transport service van de Escuela Internacional. Deze service is beschikbaar vanaf het vliegveld van Madrid Barajas.

Als u heeft gevraagt om transport service, zal een vertegenwoordiger van de Escuela Internacional u op wachten op het vliegveld bij de aankomsthal. Zij zullen een bord bij zich hebben waarop Escuela Internacional of de naam van de student staat. Deze vertegenwoordiger zal de student direct naar zijn verblijfplaats brengen.

Als u in een studentenflat gaat wonen zal onze vertegenwoordiger u de sleutels overhandigen.

Als u gebruik wilt maken van deze service, is het belangrijk dat u ons zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens doorgeeft. De E.I. moet deze gegevens op zijn minst één week voor aankomst hebben om het vervoer te kunnen organiseren.

Als er op de dag van uw vlucht een verandering plaatsvind op het laatste moment, u de vlucht mist of een vertraging heeft, belt u dan alstublieft naar ons spoednummer om ons de veranderingen door te geven. Dan kunnen wij de plannen voor de vervoer service wijzigen. Als u de E.I. niet kunt bereiken voor uw aankomst in Spanje en onze vertegenwoordiger niet op het vliegveld aanwezig is om u op te halen, bel dan ons spoednummer:

Clanbeveling voor de ouders/ verzogers van minderjarige studenten, die gebruik willen maken van ons aanbod om het transport vanaf het vliegueld naar de stad van bestemming te regelen.

Veel vliegtuigmaatschappijen bieden een service voor minderjarige passagiers. Deze service houdt hulp en gezelschap tijdens de reis in.
Indien u gebruik wil maken van deze service, dient u dit tijdig aan te geven.
Aan degenen die van deze service gebruik gaan maken wordt aangradeb om ook op ons aanbod, om de reis vanaf het vliegueld naar de stad van bestemming te regelen, in te gaan.
Op deze manier kan de stewardess van de vliegtuig maatschappij gezelschap bieden tijdens de reis en helpen bij het zoecken naar onze vertegenwoordiger, die uw kind op zal wachten bi aankomst op het vliegueld.
Als u evoor gekozen heeft ook gebruik te maken van ons aanbod op de terugreis naar het vliegueld, zal onze vertegenwoordiger uw kind overdragen aan de stewardess van de terugreis geen gebruik maakt van de service van de vliegtuigmaatschappij, zal onze vertegen. Woordiger uw kind vergezellen naar het vliegueld en helpen tot de douane.
Het is dus niet mogelijk dat onze vertegen woordiger uw kind vergezeld tot net laatste moment voor vertrek.


Spoednummer van de Escuela Internacional in Alcalá de Henares: 639 16 16 45

E.I. CentrumVliegveldPrijzen
 AankomstVertrek
Alcalá de HenaresBarajas, Madrid€ 78,00€ 47,00


Als men met twee personen gezamelijk inschrijft en tegelijk aankomt in Spanje, heeft de tweede persoon een korting van 50% op de prijs van de vervoersservice. Dit geldt voor zowel de heen als terugreis.

Hoe zelfstandig te reizen

Als u liever op eigen voorziening naar uw eindbestemming reist kunnen wij u informatie bieden om u te helpen op uw bestemming te komen. Als u bij een gastgezin gaat verblijven is het belangrijk ze op de hoogte te brengen van het tijdstip van uw aankomst, zodat zij op dat tijdstip thuis aanwezig zijn. Als u zich bij ons inschrijft ontvangt u de studenten handleiding waarin u uitgebreide informatie vindt.

Handige zinnen en woordjes


Vanaf het vliegveld van Madrid | Vanaf het treinstation Chamartín | Vanaf het treinstation Atocha | Vanaf Madrid per bus


Vanaf het vliegveld van Madrid

Per taxi
De student kan een taxi nemen bij de taxistandplaats bij de uitgang van het vliegveld. Men kan de taxichaffeur vragen direct naar het adres te rijden in Alcalá de Henares. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten.

Taxi vanaf het vliegveld van Madrid naar uw verblijfplaats35 a 45 €
Totaalkosten reis naar Alcalá de Henares per Taxi35 a 45 €


Per trein

Er is een metro station in de Terminal 2 van het vliegveld. Na het afhalen van uw bagage, volgt u de borden naar de Metro. Bij aankomst in terminal 4 kan je een gratis vliegveld bus (AENA) nemen naar terminal 2. Iedere 3 minuten vertrekt er een bus. Op de website van het vliegveld van Madrid kan je zien in welke terminal je aankomt. www.aena.es

Zie Metro kaart. Vanaf het Metrostation van "Aeropuerto" gaat u naar Nuevos Ministerios. Dit is de laaste stop van de Metro richting Madrid (lijn 8,roze).

Als u aankomt op het station Nuevos Ministerios, volgt u de borden naar "Trenes de Cercanías." En koop een kaartje naar Alcalá de Henares. Als u een kaartje heeft, zoek dan het perron (andén) voor de trein nummers C-1, C-2 y C-7. Al deze treinen gaan naar Alcalá. De treinen nummer C-1 en C-7 hebben Alcala als eindhalte, C-2 heeft als eindhalte Guadalajara, maar stopt ook in Alcala, dit wordt in de trein aangegeven. Zie
overzicht treinen cercanías.

Bij aankomst in Alcalá de Henares, kunt u een taxi nemen naar u verblijfplaats. Er is een taxistandplaats bij het treinsation of u kunt een taxi bellen.
Telefoonnummer Tele-Taxi  Alcalá: 91 882 2188.

Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Don Juan I voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Alcalá de Henares ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal.

De reistijd van het vliegveld naar het treinstation in Alcala is ongeveer een uur en twintig minuten.

1 kaartje voor de Metro (Vliegveld-Nuevos Ministerios) 2,00 €
1 kaartje voor treinreis (Nuevos Ministerios-Alcalá de Henares) 2,25 €
Taxi vanaf het treinstation naar uw verblijfplaats4,00 - 7,00 €
Totaalkosten reis naar Alcalá de Henares per trein 8,25 - 11,25 €


Per bus
Als u de aakomsthal verlaat volgt u de borden naar "parada de autobuses". U kunt kiezen uit twee bussen die u naar de halte Canillejas zullen brengen. Bij aankomst in
terminal 4 kan je een gratis vliegveld bus (AENA) nemen naar terminal 2. Iedere 3 minuten vertrekt er een bus. Op de website van het vliegveld van Madrid kan je zien in welke terminal je aankomt. www.aena.es
Hier vertrekken bussen direct naar Alcala:
1. Blauwe bus lijn(Autobús Azul) #89 Plaza Colón / aeropuerto - Dit is een blauwe bus, speciaal voor reizigers en hun bagage. Als u instapt moet u tegen de buschauffeur zeggen dat u in Canillejas wilt uitstappen. Deze halte is 3 stops na  Terminal 1.
2. Rode bus lijn(autobus rojo) #101 Canillejas/Aeropuerto - Dit is een gewone stadsbus van Madrid. Deze is goedkoper dan de blauwe bus maar men mag niet veel bagage meenemen. U kunt tot de laatste halte blijven zitten, deze is Canillejas, hier zullen alle passagiers uitstappen.Bij aankomst bij de halte Canillejas, moet u de autoweg oversteken. U kunt hierbij gebruik maken van een voetgangersbrug. Direct ziet u de bushalte van bus nummer 223 naar Alcalá de Henares. Deze bus vertrekt iedere 15 a 20 minuten. U kunt uw bagage in de ruimte onder de bus plaatsen en instappen. U kunt de buschauffeur vragen om een kaartje naar Alcala de Henares en u kunt tot de laatste halte blijven zitten.
Bij aankomst in Alcalá de Henares, kunt u een taxi nemen om direct naar uw verblijfplaats te gaan. Er  is een taxistandplaats tegenover het busstation. Telefoonnummer Tele-Taxi Alcalá: 91 882 2188.

 Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Don Juan I voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Alcalá de Henares ziet u een tekening van een sleutel, hier bevindt zich het Hostal.

De reistijd van het vliegveld naar het busstation in Alcalá is ongeveer anderhalfuur.


1 kaartje busreis - lijn #89/ #101  (Aeropuerto - Canillejas) 1,00 €
1 kaartje busreis - lijn #223 (Canillejas - Alcalá de Henares)1,49 €
Taxi vanaf het busstation naar uw verblijfplaats4,00 - 7,00 €
Totaalkosten reis naar Alcalá de Henares per bus 6,49 - 9,49€


Vanaf het treinstation Chamartín

Als u aankomt op het treinstation Chamartín, volg dan de borden "Tren de Cercanías". Koop een kaartje naar Acalá de Henares. Zoek daarna het perron (andén) voor de treinen C-1, C-2 en C-7. Al deze treinen gaan naar Alcalá. De treinen nummer C-1 en C-7 hebben Alcala als eindhalte, C-2 heeft als eindhalte Guadalajara, maar stopt ook in Alcala, dit wordt in de trein aangegeven. Zie overzicht treinen cercanías.

Bij aankomst in Alcalá de Henares, kunt u een taxi nemen naar u verblijfplaats. Er is een taxistandplaats bij het treinsation of u kunt een taxi bellen.
Telefoonnummer Tele-Taxi Alcalá: 91 882 2188.


Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Don Juan I voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Alcalá de Henares ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal.

1 treinkaartje (Chamartín-Alcalá de Henares) 2,25 €
Taxi vanaf het treinstation naar uw verblijfplaats4,00 - 7,00 €
Totaalkosten reis naar Alcalá de Henares per trein 6,25 - 9,25 €


Vanaf het treinstation Atocha

Als u aankomt op het treinstation Atocha, volg dan de borden "Tren de Cercanías". Koop een treinkaartje naar Alcalá de Henares. Zoek daarna het perron (andén) voor de treinen C-1, C-2 y C-7. Al deze treinen gaan naar Alcalá. De treinen nummer C-1 en C-7 hebben Alcala als eindhalte, C-2 heeft als eindhalte Guadalajara, maar stopt ook in Alcala, dit wordt in de trein aangegeven. Zie overzicht treinen cercanías.

Bij aankomst in Alcalá de Henares, kunt u een taxi nemen naar u verblijfplaats. Er is een taxistandplaats bij het treinsation of u kunt een taxi bellen.
Telefoonnumer Tele-Taxi Alcalá: 91 882 2188.

Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Don Juan I voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende  plattegrond van Alcalá de Henares ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal.
 

1 treinkaartje (Atocha-Alcalá de Henares) 2,25 €
Taxi vanaf het station naar uw verblijfplaats4,00 - 7,00 €
Totaalkosten reis naar Alcalá de Henares per trein 6,25 - 9,25 €


Vanaf Madrid per bus

Madrid heeft een goede busverbinding met Alcalá de Henares. Bussen vertekken vanaf busstation Avenida de América. Er vertrekt iedere 15 minuten een bus van Avenida de América naar Alcalá de Henares. De lijn naar Alcala is #223. Als u bagage heeft kunt u deze in de bagageruimte onderin de bus plaatsen. Vraag de chauffeur om een kaartje naar Alcalá de Henares en u moet uitstappen bij de laatste stop.

Bij aankomst in Alcalá de Henares, kunt u een taxi nemen om direct naar uw verblijfplaats te gaan. Er  is een taxistandplaats tegenover het busstation. Telefoonnummer Tele-Taxi  Alcalá: 91 882 2188.

Als u in een studentenflat gaat wonen kunt u de sleutels ophalen bij Hostal Don Juan I voordat u naar het appartement gaat. Op de volgende plattegrond van Alcalá de Henares ziet u een tekening van een sleutel, hier bevind zich het Hostal.

1 buskaartje (Avda. De América-Alcalá de Henares) 2,00€
Taxi vanaf het busstation naar de verblijfplaats4,00 - 7,00 €
Totaalkosten reis Alcalá de Henares per bus 6,00 - 9,00 €


 

Spaanse cultuur
Don Quijote de la Mancha
Spaanse literatuur
Provincies en steden
Spaanse feesten
Spaanse clichés
Internationaal bekende Spanjaarden
Spaanse keuken
Plaza Mayor Salamanca
Gids van...
Cursus Spaans
Spanje
Málaga
Costa Rica
México
Gids van Alcalá